Loyalty Manager

YOUR JOB

Loyalty Manager bij JooS Consulting – dat is de perfecte combinatie van Sales & HR. Een gevarieerde en uitdagende job – 2 checks!

Sales – daar valt zowel farming als hunting onder. Beter gezegd, het uitbreiden & onderhouden van bestaande klanten en daarnaast ook het actief uitbreiden van de klantenportefeuille en jouw netwerk. Met als belangrijkste doel zo veel mogelijk interessante opdrachten voor onze consultants te zoeken.

Maar minstens even belangrijk is het coachen en opvolgen van onze consultants. Je biedt met plezier een luisterend oor, maar kan ook eerlijke feedback geven. Zo weet jij perfect waar onze consultants in uitblinken en waar ze graag naartoe willen in hun carrière.

Loyalty Manager aka matchmaker: want jij bent hierdoor de ultieme matchmaker tussen consultants en opdrachten bij klanten. Daarbij hou je altijd rekening met een kwaliteitsvolle samenwerking met de klant en het carrièrepad van onze consultants.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar steeds in samenspraak met je team waar je heel nauw mee samenwerkt.

 

YOUR SKILLS

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een commerciële flair

Je beschikt over sterke coaching skills om onze consultants zo optimaal mogelijk te begeleiden

Je hebt interesse in Finance en alles wat daarmee te maken heeft

 

OUR OFFER

Een omgeving die dynamisch, mensgericht en familiaal is – daarin kom je terecht. Met daarnaast nog veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en de nodige variatie. Wat krijg je daar nog bovenop?

Een vast contract van onbepaalde duur.

Een aantrekkelijk loon met een bedrijfswagen inclusief tankkaart.

Een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. Te veel om op te noemen. We leggen het je graag uit in een eerste gesprek.

Variatie, kansen en vooral veel nieuwe uitdagingen.

Opleidingen en een groeitraject op jouw maat.

Een grote focus op jouw work-life balance. Bij ons geen overuren. En met 32 vakantiedagen (bij een voltijdse) kan je op tijd en stond je batterijen opladen.

Leuke events met jouw JooS-collega’s, en bij uitbreiding jouw United-collega’s. Sfeer & fun verzekerd!

Ready for this challenge?

Nick Van Quaelle

Wie kan ik contacteren?

Sollicitatie­proces

Telefonische screening

Zodra wij je cv ontvangen – via LinkedIn, op een jobbeurs of via onze site – gaan we met jouw kandidatuur aan de slag. Dan bellen wij je op en leren we elkaar kennen tijdens een kort maar krachtig gesprek van een half uurtje. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan spreken we een datum en uur af waarop jij eens langskomt om face-to-face kennis te maken.

Ontmoet ons

Tijdens die eerste ontmoeting leer je onze manier van werken iets beter kennen. En dan krijg jij het woord. Niet om over het weer te vertellen, dat deden we al om het ijs te breken. Eerder om het eens over je competenties, talenkennis, motivatie, salaris en beschikbaarheid te hebben. Je technische skills mag je dan weer met de loyalty manager overlopen. Om daarna alles even te laten bezinken.

Contract bespreking

Zijn we allemaal overtuigd van een match? Dan bellen we je op met goed nieuws. Nog vragen? Dan is dit het moment om die te stellen. Want hierna word je bij ons verwacht om je contract te bespreken. En zit jij straks bij een van onze klanten voor je eerste uitdaging. Succes!

Meet our people

Benieuwd hoe het is om bij team JooS te werken?
Bekijk de video’s van onze collega’s. Check zeker ook onze socials om een beeld te krijgen van onze unieke bedrijfscultuur.

Solliciteer

Zin om te werken bij team JooS? Vertel ons hieronder waarom jij niet mag ontbreken in ons team.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.